Copywriting

En Copywriter är en reklamskribent som arbetar på en webbyrå eller reklambyrå tillsammans med ett team som marknadsför produkter. Copywritern skriver de säljande texterna medan en Art Director (AD) i teamet tar hand formgivningen, det kan handla om tidningsannonser, reklamaffischer, reklambroschyrer och även reklamfilmer. När det handlar om produkter som säljs på en webbsida skriver copywritern texterna och webbdesignern fixar med hemsidans utseende. Om hemsidan även ska ha väl utformade annonser är även en Art Director inblandad.

Tillsammans skapar teamet en mycket säljande sajt som får besökarna att stannar kvar på sidan och får dem att köpa de produkter som erbjuds. Bra copywriting i kombination med en snygg webbdesign är nyckeln till en framgångsrik hemsida.

Vad gör en Copywriter?

Här ska vi på webbyrå.nu visa dig hur en webbdesigner jobbar.

  • Copywritern kontaktas av en kund som vill ha säljande texter. Kunden framför sina önskemål som är utgångspunkten för skribentens copywriting. Om Copywritern jobbar på en reklambyrå eller webbyrå kontaktar kunden projektledaren och sedan börjar arbetet utformas tillsammans med en Art Director (AD) och/eller en webbdesigner.
  • Copywritern gör en omfattande research, tar reda på vilken målgrupp produkten bäst lämpar sig för och hur texterna bör utformas så att de tilltalar målgruppen.
  • Copywritern framför sina tankar och idéer till kunden och den eventuella arbetsgruppen.
  • Idéerna accepteras, förfinas eller görs om tills kunden tycker att man är på rätt spår. Observera att Copywritern ofta vet bäst vilka texter som är säljande, inte kunden. Copywritern är ett proffs som kan sin sak.
  • Reklamskribenten börjar med sin copywriting och levererar sina färdiga texter direkt till kunden eller till teamet.

Anlita en copywriter

  • Du kan anlita en copywriter även om du redan har en snygg hemsida som du är nöjd med och låta Copywritern skriva texterna.
  • Om du vill låta ett proffs designa din hemsida och låta ett annat proffs skriva texterna kontaktar du en webbyrå så tar de hand om både webbsidedesignen och din copywriting.
  • Om du ”bara” vill ha säljande annonser med text kontaktar du en webbyrå så tar en projektledare, en Art Director och en copywriter hand om annonserna.
  • Du kan även låta webbyrån ta hand om allt: webbdesignen, texterna på hemsidan och annonserna samt se till att din hemsida marknadsförs på nätet och att den rankar högt på Google.